NYT DECEMBER 2014

Indledning
Først og fremmest godt nytår til jer alle, med håbet om mange gode fiskeoplevelser i 2015.
Så fik jeg, langt om længe, taget ordentligt hul på sæsonen 2014/2015. Her i december er det blevet til en håndfuld ture.

Kystcup.
Først i 4. afdeling lykkedes det Max og jeg at deltage. Vi havde en fin dag som vi tilbragte omkring Broens Rev, og syd herfor. Det blev til 2 fisk for Max samt et par kontakter. Jeg mistede en enkelt, og det var så det.

Max fik et lod i hatten med en fin fisk over kiloet, se billedet. Vi håber selvfølgelig at få et par lodder mere med i hatten, efter 5. afdeling – vi har jo tidligere konstateret at selv et par lodder kan gøre udslaget. Personligt syntes jeg det er en god idé at ”dele” lodtrækningspræmien ud på tre, det er jo fine beløb der er i spil.

Tur på nordkysten.
For et par uger siden drog jeg, ved middagstid, mod nordkysten.
Vinden var nord-vesten (5-7 m/s), og der var fine forhold på spottet. Startede med wobler/blink, men efter adskillige efterfølgere, samt et par mistede fisk, måtte jeg (noget modvilligt, og lidt uforstående) drage konsekvensen og skifte til bombardo og flue. Resultatet udeblev da heller ikke, idet jeg kort efter krogede en fin blank på over kiloet, og denne holdt - hele vejen ind. Det blev til yderligere 3-4 fisk, her i blandt et par farvede omkring de 2-3 kilo, begge havde været på leg, men var egentlig i rimelig kondition.

Tur på vestkysten.
Sammen med Max, satsede vi på det hårde vejr på nordkysten, men om det er fordi vi er blevet ældre og mere magelige, eller om vejret virkelig var for hårdt, skal jeg lade være usagt, fakta var dog, at vi efter en halv time, valgte at sadle om, og drage mod vest.

Det skulle hurtigt vise sig at være en god idé. Der var fint med fisk på pladsen. Jeg startede med at miste 2 fisk (på wobler), og Max landede 2 fisk (på bombardo og flue). Skiftede herefter over til bombardo og flue, og igen viste dette sig at være "medicinen". Vinden var hård, fra nord, og et kast lidt mod venstre gav en kraftig linebue - mod venstre. Max stod til venstre for mig (tror jeg "tyv stjal" et kast ind i hans område:). Jeg havde ikke lige kalkuleret med de 2 svaner der pludselig kom fra venstre mod højre. Jeg besluttede at spole hurtigt ind, således jeg ikke kom i cambolage med svanerne.

Bombardoen hoppede lystigt og hurtigt hen oven på overfladen og pludselig mærkede jeg modstand...troede det var noget flydende blæretang, men pludselig var der en voldsom "plasken" i vandet ude på ca. 40 meter, - det var såmænd fast fisk:). Fisken havde ganske enkelt taget fluen medens denne nærmest fløj henover overfladen - UTROLIGT. Jeg har faktisk oplevet dette én gang tidligere, nemlig da Leif og jeg lavede filmen KYSTFISKERI PÅ BORNHOLM, sammen med DK 4. Såvel dengang som nu, kunne jeg konstatere, at hvis en havørred i god kondition, beslutter sig for at tage agnen, ja så kan man næsten ikke spole for hurtigt, imponerende...
Det var alt for nu, endnu engag GODT NYTÅR.

 

KNÆK & BRÆK
Torben
+45 2465 4997

Fotos øverst fra venstre: Smækfed bornholmerørred, syd for Broens rev på en flot dag, fin fisk til min makker, flotte blanke fra vestkysten, flot fisk til Max og et lod i hatten til Kystcup, sølvtøj fra nordkysten og fisken der tog fluen i et voldsomt tempo.