SIDSTE NYT FEBRUAR 2014
Så gik der atter en måned, og det er blevet tid til lidt opdatering.
Lad mig slå det fast med det samme, jeg kan ganske enkelt ikke huske en måned der har været så svær. Nuvel, det er da blevet til et par pæne fisk (se billederne), men ud af ca. 10-12 ture, er over halvdelen forløbet uden skyggen af fisk, vel og mærke i ”tilsyneladende” rigtigt godt vand. Jeg har sagt det tidligere, og jeg gentager gerne, at det jo er lige netop dette der gør det så spændende, uforudsigeligt og udfordrende. Jo større udfordringen er, jo mere interessant bliver det faktisk.

Det skal dog ikke afholde mig fra at gisne og gætte om HVORFOR det har været så svært. Jeg har snakket med rigtig mange på kysten, og ordene går igen: ”hold op hvor har det været en svær start i år”. Jeg tror såmænd ikke der er én forklaring, men måske en kombination af flere forhold. Disse forhold kunne være:

• Længerevarende kuldeperiode hvor såvel luft- som vandtemperaturen har været fastholdt omkring de 1-3 grader, måske med en lille stigning her sidst på måneden, altså ikke de store udsving.
• Sæler, skarv og fiskehejre – tjaaa jeg ved det ikke, kan blot konstatere at det er noget der ”fylder” mere og mere.
• Et par mindre årgange !!!

Men uanset hvad, ja så er der jo en masse forhold (under vandoverfladen) vi ikke helt kan se, forhold som: mindre ændringer i vandtemperaturen, strømforhold, faunaen på nogle af kystpladserne, hvad sidstnævnte angår, så har jeg har i hvert fald konstateret en del sandforskydninger. Og sikkert mange, mange andre forhold.
Uanset hvad årsagen er, ja så er det et spændende emne at vende, samt få en snak på kysten, i grejforretningen eller hvor man nu støder på fiskekammerater og ligesindede.

Fantastisk fisk:
Har haft en del ture sammen med min fiskemakker Max, og fælles for disse har været SVÆRT FISKERI. Men så kom pludselig forløsningen. For blot en uges tid siden, fiskede vi på sydkysten. Igen nogle timer uden nogen kontakt og så pludselig stod Max med en ordentlig gang flex på stangen. Jeg hastede hen imod ham idet jeg var 3-400 meter væk. Efter knap 20 minutter kunne Max triumferende nette en vidunder fisk på 5,3 kilo og ca. 74 cm. KANONFISK. Tillykke Max, så lykkedes det med storfisk over de 5 kilo.

Et par ture har givet pæne fisk, så helt skidt er det jo ikke?

”Fætter Thor” fra Jylland ringede og meddelte at han på den åbne kyst også havde nappet en 5 kilos fisk – FLOT FISK Thor!

Så går vi ind i højsæsonen og spændende bliver det at se om der kommer mere stabilt fiskeri, ellers er det ”på med vanten” og i arbejdstøjet, for vi ved jo at ”DE ER DERUDE” !!!

KNÆK & BRÆK
Torben
+45 2465 4997


 

52-og-76-cm

Thor

FEB-14

FEB1-14

FEB-2014