Forside APR 17SIDSTE NYT APRIL 2017
Så endte april måned, en måned præget af masser af fint fiskeri.
Tag et kik på de dejlige billeder herunder, de fortæller ofte mere end ord.

Store Ørreddag var en god dag.
Det lykkedes for Max og jeg at finde fiskene, og det blev til adskillige flotte fisk i løbet af dagen, og en ”selfie”. Vi endte op med en 10. og 13. plads, som begge var i præmierne. Billedet med de fire fisk var hvad vi samlet tog med hjem.

Det undrer mig lidt at det på Ørreddagen blev bekendtgjort at man ikke længere brugte konditionsfaktoren i udregningen af placeringer, dette uden man helt kom ind på hvorledes man så gjorde. Dette afstedkom en del underen blandt tilhørerne, inklusiv mig selv. Har altid syntes at udregningsmetoden (Fultons formel) og ½ kilos inddelingen var yderst retfærdig.

På en guidning silede regnen ned, fra start til slut. Men hvad gør det, når bl.a. ”Bebbo” fra Tyskland, kort før lukketid, på fluestangen, gjorde kort proces, og tog sin dagsfangst (3 fisk) på under en time, vel og mærke med en fin pause, mellem hver fisk. Det var ganske enkelt forrygende – en glad og træt tysker, sov med garanti godt om aftenen.

De tre herlige, og dygtige norske fluefiskere, med Anders Bergesen i spidsen, aflyste i sidste øjeblik en rejse til Møn, og valgte Bornholm i stedet. Som Anders skrev til mig ”Nu må Bornholm levere”.
De kom ikke til at fortryde dette skifte af fiskedestination. Vi havde ganske enkelt et forrygende fiskeri om morgenen, ja til sidst opgav jeg at tage flere billeder, og nød det meste inde fra stranden, med en kop kaffe, alt i medens solen stod op. Sikken en morgen. Det blev til flere flotte fisk, med et par blanke 2 +, på toppen.

En større og rigtig flot fisk indhalerede Anders´s flue, men spyttede den desværre ud igen, da den præsterede luftakrobatik, i fin stil. En af fiskene havde en noget udefinerbar fisk i maven. Lignede en tobis, men med vifteformet hale. Et bud kunne være en lille gedde??

Wolfram fra Tyskland besøgte øen for første gang, og på trods af en svær dag, ja så landede han sin første bornholmerørred, som tilmed var en rigtig fin en af slagsen.

Tak for alle jeres mails og sms'ere, dejligt at høre ”Bornholm leverede”.
Traditionen tro fiskede jeg nogle timer sammen med Michael, Friederich, Herbert og Dat fra Tyskland. Det var et super fiskeri med ca. 12-14 fisk på land, adskillige hug, kontakter og mistede fisk. Sikke en eftermiddag.

Familiebesøg:
Min onkel Per og Søren Larsen kikkede herover i starten af april. Det blev også til pænt med fisk, hvoraf et par blanke blev hjemtaget til Sjælland, til røgning.
Også et par ”alene ture” har givet fine fisk.

Lonni og jeg var, traditionen tro, ude og spise hos vores gode venner fra Sverige, Nisse – Göte og Stefan. Det har vi efterhånden gjort i rigtig mange år, og det er altid en fantastisk hyggelig aften, hvor god mad, bliver krydret med mange gode minder - og historier fra kysten. Nisse er i øvrigt en helt fantastisk fotograf. Han sender mig ofte prøver på sin kunnen, og den sidste af slagsen, var en barsk en. En rovfugl som netop har slået til overfor sit bytte, naturen kan være grum.

Endelig har jeg fået opdateret fotogalleriet, så tag et kik på dette – mange dejlige fisk og glade fiskere.
Også Link-siden har fået en opgradering, idet jeg har sat flere grejbutikker ind, således man gerne skulle være dækket ind – såvel i Rønne, som ude på øen.

Med denne gang sidste nyt, vil jeg slutte af for denne sæson.
Tak til alle som jeg har haft kontakt med igennem sæsonen, det har (som sædvanligt) udelukkende været dejlige, hyggelige og positive minder. Nyd sommeren, og på gensyn til efteråret - når en ny havørred sæson står for døren.

Næste sæson opdaterer jeg hjemmesiden, lidt færre gange (jeg bliver også ældre..), således:
Efterårs fiskeriet (dækker november og december): tilgængelig ca. 1. januar 2018
Vinter fiskeriet (dækker januar og februar) tilgængelig ca. 1. marts 2018, og
Forårs fiskeriet (dækker marts og april) tilgængelig ca. 1. maj 2018.

Mange hilsner og tak for denne sæson
Torben H. PetersenKNÆK & BRÆK til alle