AftenbilledeSIDSTE NYT Februar 2016

Så forsvandt den sidste reelle vintermåned, nemlig februar, og foråret står for døren.

Måneden har, for mit vedkommende, været præget af sygdom, først en gang maveinfektion og knap var dette overstået, før en lungebetændelse sneg sig ind. Så i skrivende stund er jeg ved at afslutte 10 dages penicillin kur – pyha.

Nå – i starten, og midten af måneden blev det dog til et par ture.

Rasmus og Casper, et par unge gæve gutter besøgte øen på vinterferie, og havde medbragt fiskegrejet. De havde fisket lidt på de sjællandske kystpladser, men uden held.
Så opgaven var klar: ”de unge gutter ville have deres første havørred”.

Vi besøgte tre pladser på sydkysten, og på to af disse var der fast fisk. Er par flotte blanke røg med hjem til aftensmaden, og en let farvet (men ellers flot) ca. 2 kilos fisk – fik naturligvis sin frihed. Her ud over havde vi lidt kontakter, samt efterfølgere, så der var i hvert fald spænding. En dejlig dag på kysten, på trods af kulden.

Sidst på måneden blev sportsfiskeriet ramt af en meget tragisk ulykke, da en lystfisker druknede ved Arnager. En sådan alvorlig hændelse betyder altid at man lige kikker en ekstra gang på, om der er noget man kan gøre, og grundlæggende tror jeg såmænd ikke at kystfiskeri er farligere end så meget andet. Jeg har dog ind imellem set fiskere som satser lidt mere end godt er, og ligeledes kan jeg kun opfordre til at bruge vadestok, og holde øje med hinanden.

En tur til østkysten gav lidt småfisk, samt et par farvede, men til gengæld en formidabel solnedgang – se billede.

Nu står foråret, som sagt, for døren, og det er bare med at komme ud og vaske blink og fluer.

KNÆK & BRÆK
Torben H. Petersen