20150528 205954SIDSTE NYT MAJ 2015
Så kom vi frem til sidste nyt for sæsonens sidste måned, nemlig maj. Det har desværre kun været et par ture der har præget denne, men lidt fisk er det da blevet til.

En tur til nordkysten, gav også nogle vanvittig flotte naturoplevelser, startende med kraftig regn, efterfulgt af en yderst markant regnbue, og afslutningsvis en solnedgang, som man bare måtte sætte sig ned og nyde.

Vielen danke  ”Bornholmertruppe” – auf einer schönen tag zusammen und die bilder.

Sæsonen 2014/2015:
Jeg er i hvert fald glad for at konstatere at det var en væsentlig bedre sæson end den foregående, om end fiskeriet i perioder har været svært – også selvom de visuelle forhold egentlig har været fine. Måske vi igennem en årrække havde vænnet os til et nærmest vanvittigt stabilt fiskeri, og vi nu må kæmpe lidt mere for tingene. Jeg ved det ikke, men glæder mig over en fin sæson.

Nu er havørredfiskeri jo heller ikke at sammenligne med at fiske sild fra molen, hornfiskeri i maj eller pirke torsk. Det fodrer trods alt noget mere tålmodighed og snilde, at overliste en havørred, om end det bestemt ikke bør gøres til en videnskab. Til gengæld er glæden over en fin overspringer så meget desto større.

Nu står den på sommer, ferie og afslapning – og selvfølgelig glæden og forventningerne frem imod den nye havørredsæson.

Tak til samarbejdspartnere, og ikke mindst til alle jer som jeg har tilbragt timer sammen med på bornholmerkysten. Det har, i lighed med alle andre år, været en stor fornøjelse og samtidig rigtigt hyggeligt. Også tak for de mange mails, billeder, opringninger, fødselsdagshilsner og samvær i øvrigt. Ja nogle af jer ser jeg jo allerede, over en kop kaffe, når den står på sommerferie på klippeøen.

Jeg vil ønske jer alle en super varm, og hyggelig sommer og på gensyn til en ny havørred sæson 2015/2016.

Torben H. Petersen
www.lystfiskerguide.dk