Marts 2015

DrengeneSå nåede vi marts, og dermed en af de traditionelle top-måneder.
Lad mig slå fast at marts har været en forrygende måned med masser af fisk på tasken.

Især fiskeriet med ”grønlændere” har været fantastisk. Er man heldig at træffe disse stimer, ja så oplever man i hvert fald spænding, kontakter, fight – og masser af flotte fisk, der giver kamp til stregen.

Ind imellem disse fisk, dukker der så også de lidt større op, hvilket jo bare er med til at ”krydre” oplevelsen – fordi ”you never know”.
På guidninger har det givet mange glade og tilfredse fiskere, og ja så er målet jo nået. Det har stort set været fluefiskere alle, og fra så forskellige lande som Schweitz, Tyskland, Norge og Sverige.

Det glæder mig altid (udover fiskeriet) at høre hvor imponerede fiskerne er over vores smukke ø – og ja, de har jo ret. Når vi sidder, på en pragtfuld natur spot, og indtager vores frokost, ja så bliver der også altid lidt tid til at fortælle lidt om Bornholms spændende historie, det falder turisterne godt ind.

Mange af dem dukker efterfølgende op til sommer (ja og kommende somre), med deres familie, så bedre bliver det vel næppe. Også fisketur og, nu på onsdag, spisning med svenskerne Nisse, Göte og Stefan er blevet en stadfæstet tradition.

Fint fiskeri havde vi i tirsdags, så nu glæder Lonni og jeg os til påskefrokosten, med disse trevlige/herlige gutter. Ja fiskeriet giver også venskaber på tværs af landegrænder. Jeg lader egentlig billederne tale deres eget sprog, pragtfuldt :)

God påske til jer alle, knæk & bræk, på genhør omkring 1. maj.

Torben H. Petersen
www.lystfiskerguide,dk