NYT Februar 2015

Så sluttede den sidste vintermåned, og forude venter foråret.
En iskold februar kan være en virkelig svær måned på kysten, men er vinteren på det jævne og temperaturene, såvel i luft som i vand, omkring de 3-6 stykker, ja så kan denne måned virkelig kaste et forrygende fiskeri af sig.

Og dette blev på det kraftigste bekræftet her i 2015.
Det er, igennem måneden, blevet til en håndfuld ture sammen med Max, samt et par ture på egen hånd. Alle turene har givet fine blankfisk, og masser af spænding og fight. En tur, i starten af måneden på østkysten, gav os en 12-14 stykker på land, alle blanke og over målet. Vi hjemtog hver 3 af de flotteste. Fiskene trak rundt i området, idet at der ofte kom aktion i 5-10 minutter, hvorefter der gik en halv times tid, før ”trækket” igen viste sig. Anderledes forholdt det sig på en tur til sydkysten. Her måtte vi vandre, og søge fiskene, men til gengæld var det helt utrolig smukke fisk, med et par stykker omkring  de 2-3 kilo på toppen. Helt forrygende, idet at flere af fiskene fulgte med helt ind til stangspidsen, hvor de så i sidste øjeblik enten huggede hårdt, eller vendte om.

Hårdt vejr oplevede vi også, og et par ture i baljen undgik vi heller ikke:). Billederne fortæller egentlig fint om en super fin februar måned på den smukke bornholmske kyst. Foran os venter marts og april, stigende temperaturer, masser af fødeemner i det kystnære miljø, det er bare med at se at få "vasket nogle blink og fluer".

KNÆK & BRÆK, og på genhør om en måneds tid. 

Torben H. Petersen
www.lystfiskerguide,dk