NYT Januar 2015

Så kom vi ind i det nye år, og dermed også en ny måned. Vejret har generelt været blæsende, og den værste kulde, har vi – indtil videre, været forskånet for. Vandtemperaturen har generelt været fin, og stabil omkring de 5 grader. Alt i alt faktisk fine forhold for perioden.
En håndfuld ture på kysten har været med meget forskelligt resultat. Et par gode ture med fine fisk, men også et par ture, hvor forholdene har set fine ud, men ingen fisk, eller kontakt overhovedet. Det er bl.a. blevet til en fin 2 kilos blank (tog helt inde under stangspidsen – fin fight) fra vestkysten og en 1+ fra østkysten, se billeder.

Premieredagen den 16. januar, tilbragte jeg, traditionen tro, sammen med Max. Vi startede i rigtigt fint vand på østkysten, men efter at have besøgt et par steder på cenne side, uden kontakt, drog vi mod nord. Det sidste sted vi besøgte gav pote. Vi var næsten ved at opgive da Max signalerede at der var ”fast fisk”. Selvom jeg stod 40-50 meter fra Max, kunne jeg hurtigt konstatere at der var vægt bag fisken. Godt 10 minutter senere kunne Max lande en smælfed overspringer på 3,2 kilo. En rigtig flot fisk, godt gået af fiskemakkeren:)

Om aftenen ”tikkede” der en sms ind hos mig, hvor Max havde sendt et billede. Da han rensede fisken lå der 3 store sild i maven. Så desserten, i form af en lille flue – for enden af Max´s stang, blev dens endeligt.

En tur på kysten med Allan og Johannes gav pænt med fisk.
På sydkysten havde vi, en times tid, fine forhold – inden bølgerne tog til. Det blev til 6 fisk i alt – alle holdt målet, var blanke, og blandt dem var et par rigtig fine fisk omkring de 1 ½ kilo. Alle fisk blev nænsomt genudsatte. Et par dygtige fiskere de unge gutter, og nok ikke sidste gang de sætter fødderne på bornholmsk klippegrund.

Her søndag eftermiddag blev det til nogle timer på nordkysten. Fine forhold, men ikke skyggen af fisk.
På genhør omkring 1. marts, hvor kalenderen siger forår.

Torben H. Petersen
www.lystfiskerguide,dk

Fotos øverst fra venstre. Min 2 kilos fisk, kort og heftig fight, Max får pusten, og nyder sin ”torpedo”, Max med sin super flotte overspringer på 3,2 kilo, ”Det er med at holde tungen lige i munden”, Klar til at lande bornholmer ørred, Allan med fisk, Dobbelt hug og fisk til Allan og Johannes, Johannes med flex og Min fisk fra vestkysten.