Ovnstegt "Laks" med jämtlandssauce.
Til denne 3-4 personers ret, kan bruges ørred eller laks 1-1 1/2 kg. renset fisk gnides udvendigt og indvendigt med groft salt, drysses indvendigt med oregano og ovnsteges i en smurt bradepande ved 200 grader i 20-25 min. - ikke for længe da den kan blive tør.

Det er efter min mening bedst, at bruge en hel lille fisk 40-50 cm. end som at tage et stykke af en stor fisk. For hvis stykket bliver for tyk skal det have tilsvarende lang tid, med risiko for at det bliver tørt.

Sauce.
3 hakkede tomater. (eller 1 dåse) 1 løg (Hvis det er store løg kan man nøjes med et halvt.) 2 dl. hakket persille 3 dl. fløde 1 spsk. smør

Det finthakkede løg klares af i smøret, de hakkede tomater tilsættes, og det hele bringes i kog. Tilsæt herefter fløde, hakket persille, salt og nykværnet peber. Saucen varmes godt igennem, men må ikke koge. Server med kartofler og evt. frisk salat. Saucen er virkelig god og kan bruges til næsten alle slags fisk.

Send os gerne din specielle havørredopskrift til offentliggørelse på hjemmesiden, til glæde for os alle.
Sendes til mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.